Bilecik Belediyesinden Kent Meydanı Projesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Aile Çay Bahçesi olarak bilinen alanda gerçekleştirilecek proje ile şehir meydanı rahat bir nefes alacak.

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve birçok etkinlik alanının bulunacağı proje ile Bilecik kent merkezinde yeni bir şehir meydanı gerçekleştirilecek. 4 bin metre karelik alan üzerine inşa edilecek projede, sanat galerileri, amfi tiyatro ve birçok etkinlik alanı yer alırken, atıl vaziyette ve kullanılmayan alanlar yeniden düzenleme ile vatandaşların hizmetine sunulacak.

MEYDANIN YÜZDE 80’İ YEŞİL ALAN OLACAK

Şehir merkezinin vitrini görünümünde olacak proje ile meydanın yüzde 80’i yeşil alan olarak değerlendirilecek. Özgün peyzaj çalışmaları ile birçok türden ağaç ve bitkinin yer alacağı proje kapsamında şu an kullanılan ve eski görünüme sahip çeşme revize edilerek, yeniden hizmete sunulacak.

Özgün mimari yapısı ile şehir merkezinin canlılık kazanacağı projede 6 adet girişin yer alacak ve yeme içme alanları yer alacak.

PROJE DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARA UYGUN

Dezavantajlı gruptaki vatandaşların rahatlıkla faydalanmaları için her türlü detayın yer aldığı proje tamamlandıktan sonra fikir alışverişinde bulunulması amacıyla Kent Konseyinin ilgili alt kurullarında ele alınacak. Çocukların oyun oynayabilecekleri alanların da yer alacağı proje ile şehir merkezindeki sosyal, ticari ve ekonomik hayata hareketlilik kazandırılması amaçlanıyor.

Bilecik Belediyesinden Kent Meydanı Projesi
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Zeynep abcd

Ne kadar yanlış bir uslup. Ne kadar.

Bizi Takip Edin