Bilecik Belediyesinde Personel Kıyımına Başlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesinde Personel Kıyımına Başlandı.

Belediye İştiraki olan KAYI AŞ. bünyesinde sözleşmeli olan bazı personelin sözleşmeleri yenilenmediği belirtilirken, şimdiye kadar yaklaşık 20 kişinin bu tür bir uygulamayla karşı karşıya geldiği ve işten çıkartıldıkları ve önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağı iddia edildi.

ÇIKARTACAKTINIZ, NEDEN ALDINIZ?

Belediye de Başkan Semih Şahin’in göreve başladıktan sonra yaklaşık 150 kişiyi işe aldığı öne sürülürken, işten çıkartılan ve sözleşmeleri yenilenmeyecek olan kişi sayısının da işe alınan kişi sayısına yakın olduğu iddia edildi. Seçim çalışmaları sürecinde kimsenin işi ve aşıyla uğraşmayacağını açıklayan Semih Şahin’in, aldığı bu kararın ne parti yetkilileri nede CHP’li meclis üyeleriyle paylaşmadığı, hatta belediyedeki danışmanlarının liste hazırladığı da konuşulan iddialar arasında yer aldı.

AİLELER ARASINDA İNFİALE YER AÇACAK

Kış aylarının ortasında olduğumuz şu günlerde Belediye Başkanı Semih Şahin’in böyle bir personel kıyımına gitmesi aileler arasında infiale yer açarken, adı geçen sözleşmelerin en azından yaz aylarında yapılabileceğinin daha doğru olabileceği vatandaşlar tarafından yorumlandı.

“İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK BİZİM GÖRÜŞÜMÜZE UYMAZ”

Öte yandan, Başkan Şahin 31 mart yerel seçimi öncesi bir gazeteye verdiği röportajda, İşçi çıkartma mevzusu, bizim mantığımızda olan bir şey değil, İnsanların ekmeğiyle oynamak bizim hiçbir görüşümüze uymaz açıklamalarına yer vermiş, Bilecik’te daha önceki dönemde Başkan Adayları söz vermelerine rağmen iktidar olduklarında bir işçi kıyımı yapmıştır diyerek şu ifadelere yer vermişti:

“İŞÇİ ÇIKARTMAK BİZİM MANTIĞIMIZDA OLAN BİR ŞEY DEĞİL”

“Şişli Belediyesi’nde benim olduğum dönemde bütün kararlar emekten yana alınmıştır ve Türkiye genelindeki Belediyelere kıyasla en iyi ücreti veren Belediye, Şişli Belediyesi olmuştur. Bu da Sayın Hayri İnönü ve benim çabalarımla oluşmuş bir durumdur. İşçi çıkartma mevzusu, bizim mantığımızda olan bir şey değil. İnsanların ekmeğiyle oynamak bizim hiçbir görüşümüze uymaz. Bilecik’te daha önceki dönemde Başkan Adayları söz vermelerine rağmen iktidar olduklarında bir işçi kıyımı yapmıştır. Çok sayıdaki insanı grup halinde, mobing uygulayarak ya da doğrudan olmak üzere işten çıkartmışlar ve kendi adamlarını doldurmuşlardır. Kimsenin ekmeğiyle oynamayı düşünmüyorum. Belediye çalışanları olarak işini gücünü doğru yapan herkes benim ekibimdir.”

Bilecik Belediyesinde Personel Kıyımına Başlandı!
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Abdullah hünker

Yazılanlar doğruysa bir daha düşün başkanım.En azından ailesini araştır gerçekten ihtiyaçları varsa çalışsınlar o kadar daha işsiz al bırak kanalizasyon yavaş yavaş olur kaldırımlardan böyle de yürünür.

Bizi Takip Edin