2 HARİKA ESER TAKDİR TOPLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından hizmet binası olarak kullanılan tarihi binanın duvarlarına yapılan Osmanlı ve Bilecik temalı iki yeni minyatür, gerçekleştirilen tören ile Bilecikli vatandaşlara sergilendi.

İznik Çini Vakfı tarafından hazırlanan minyatürlerde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi Bilecik’ine ilişkin görseller yer aldı.

Gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Semih Şahin, eşi Serpil Şahin, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, İyi Parti İl Başkanı Halil Şahin, CHP Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, İl genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşması gerçekleştiren Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik’i adına yakışır eserlerle donatmak istediğini söyledi.

“BİLECİK’E YAKIŞIR BİR ESER KAZANDIRDIK”

Eserleri yaparken alelade şeylerle değil gerçek eserler olması için çabaladıklarını vurgulayan Başkan Şahin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bilecik’te Muhtelif yerlerde de düzeltmeleri yaptık. Bilecikliler gerçek bir minyatürün nasıl olduğunu görsünler istedik, yine bölgemize ait bir çini sanatının nasıl olduğunu görsünler istedik. Bilecik’e yakışır bir eser kazandırdık.

“NADİR ŞEHİRLERDEN BİRİSİYİZ”

Belediye binasının 115 yıllık bir bina olduğunu hatırlatan Şahin, “Abdülhamit Han’ın yaptırdığı bu binayı koruyan, kullanarak değerlendiren nadir şehirlerden biriyiz. Aslında binanın kendisi de bir eserdir, bunun her türlü bakımını da yapacağız. Orijinalinde bu bina böyle değil, restorasyona alacağız. Çünkü burada çok değerli bir tarihi eser var ve içi de, kullanım biçimi de hepsi yakışır biçimde yapılacak. Kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Bilecik tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisi. Bilecik’in Dünyaya duyurmak için de elimizden geleni yapacağız”

“AK PARTİ BELEDİYESİ KAZANSA DAHİ YIKTIRMAM”

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat da Osmanlı’nın kurulduğu coğrafyada olduklarını belirterek, “Yarın bir gün AK Parti Belediyesi, Bilecik Belediyesi’ni kazansa dahi vallahi bu eseri yıktırmam ben.” dedi.

“OSMANLI’NIN TARİHİNE DÜŞKÜN BİR BELEDİYE GÖRDÜK”

Osmanlı’nın tarihi ve sanatına sahip çıkan her kurumu, her kuruluşu desteklediklerini ifade eden Canpolat, “Geçtiğimiz yıl yanlış anlaşılmalar oldu, burada Bilecik Belediyesi içerisinde Abdülhamit Han’ın emanetine saygısızlık yapıldığı ile ilgili. Biz de bir eylem kararı almıştık, burada Osmanlı’nın mirasına karşı darbe olduğunu zannettik. Belediye başkanımız bu minyatürleri sanatsal olarak daha iyi, daha kaliteli olanını ve yasalarımıza uygun bir şekilde yapılacağını söylemişti. Bize söz vermişti, biz de eylemimizi bitirmiştik. Şimdi de buradaki açılışa iştirak ettik. Gördük ki, gerçekten sanata düşkün bir belediye var. Osmanlı’nın tarihine düşkün bir belediye gördük.” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN ALIP VEREMEDİĞİ OLMADIĞI KANAATİNDEYİZ”

Canpolat, tarihi eserlerin ortak değerler olduğunu aktararak, “Bu bizlerin ortak değeri. CHP’li belediye diye veya şu partili bu partili diye kültür ve mirasımızla kimsenin alıp vermediği olmadığı kanaatindeyiz. Bunları biz yaşayarak görüyoruz bu anlamda Bilecik Belediyesi’ni tebrik ve takdir ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

ORJİNALİNE UYGUN HALE GETİRECEĞİM DEMİŞTİ

Diğer yandan, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından kaldırılan minyatür tablolar Bilecik ve Ulusal Basınında geniş yer bulmuş, Başkan Şahin bunun üzerine, “kaldırılan eserlerin yerine orijinaline uygun, tarihsel değerini, gerçek değerini tekrar verecek hale getireceğim” ifadelerine yer vermişti.

2 HARİKA ESER TAKDİR TOPLADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin