Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP ve İYİ Parti’nin adayı CHP’li Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediye Başkanvekili olarak seçildi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in görevinden uzaklaştırılmasının ardından belediye başkanvekili seçimi gerçekleştirilmiş ve yapılan oylama ile CHP’li Muharrem Tüfekçioğlu Belediye Başkan Vekili olmuştu.

Gelinen süreçte, Başkan Vekili Tüfekçioğlu’nun aldığı bir cezadan ötürü görevden düşürülmesinin ardından, yeniden seçim yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seçimde, CHP ve İYİ Parti’nin adayı CHP’li Melek Mızrak Subaşı olurken, AK Parti ve MHP’nin Adayı ise AK Partili Çetin Kaya oldu.

Meclis 1’inci başkanvekili Sadık Kaya’nın oturumu açmasının ardından oy verme işlemi gerçekleştirildi. Meclis üyeleri alfabetik sırayla gizli oylama ile oylarını kullandı.

1’inci ve 2’nci tur oylamada meclis üye sayısının 3’te 2’sinin oyunu alma şartı arandığından başkan vekili belirlenemedi. 3’üncü turda ise salt çoğunlukla 14 oy alan Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediye Başkan vekili seçildi.

“HEP BİRLİKTE, OMUZ OMUZA OLMALIYIZ”

Seçim sonrası konuşma gerçekleştiren Melek Mızrak Subaşı, herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, “24 meclis üyemize ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum. Umarım güzel olacak benim için asıl olan Bilecik, Bilecik için hep birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin desteğini bekliyorum. Çünkü bizler belediye meclis üyeleriyiz. Bu il için çalışıyoruz, hep birlikte ve omuz omuza olmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan, Melek Mızrak Subaşı Bilecik Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan “İlk kadın Belediye Başkanı” oldu.

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı oldu
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin