Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu’ndan açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu, yargılandığı davada verilen mahkumiyet kararı kesinleştiği için göreve devam edemeyeceği ve bu nedenle yeniden seçim yapılacağına ilişkin açıklamada bulundu.

Tüfekçioğlu, yaptığı açıklamada, 3 Mart 2022 tarihinden itibaren Bilecik Belediyesi Başkan Vekili olarak görev yaptığını anımsattı.

2014 senesinde bir firmanın genel müdürlüğü görevini yürütürken, Orman Kanununa muhalefete ilişkin kısa süreli aldığı bir cezanın 31 Mart 2022 tarihinde kesinleştiğini ve bunun gerekçe gösterilerek Belediye Başkan Vekilliği görevinin sona erdirildiğine dair tebligat yapıldığını kaydederek, “Yargıtay’ın kesinleşen kararında seçme ve seçilme hakkım elimden alınmamış olup bu sebeple hukuken görevden alınma işleminin yanlış tesis edildiği düşünülmektedir. Görevimi yürütmeme engel bir durum yoktur. Bahsi geçen kısa süreli hapis cezası zaten ertelenmiş bir cezadır. Bu sebeple Valilik nezdinde başvuruda bulunuyoruz. Aynı zamanda hatalı yoruma dayalı yapılan işlemin iptali yönünde adli ve idari birimlere başvurularda bulunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bilecik Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu’ndan açıklama
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin