BELEDİYE BİNASININ YAPIMI BU YIL BAŞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediye binasının yapımı başlıyor.

Osmaneli Belediye Binasının ve devamında yer alan iş merkezinin deprem yönetmeliğine uygun olmaması nedeniyle zorunlu hale gelen bu binaların yıkılması ve sonrası yeni Belediye Binası yapılması artık zorunluluk olduğunu belirten Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; “En geç haziran sonuna kadar binaların yıkım olayını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Yapımı ve Bina Hakkında Bilgi veren Başkan Şahin ,açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Osmaneli Tarihi Konakları görünümünde olacak Belediye Binamızla ilgili projeleri değerlendiriyoruz. Bodrumunda arşivin yer alacağı yeni belediye binamız dört kattan oluşacak. Zemin Katı(1.Kat) iş yerleri ve belediye binamızın girişinden oluşacak. 2.Kat Belediye Hizmetleri için kullanılacak. 3.Kat toplantı salonları, eğitim salonları, belediyemizin spor kulübü, sürekli eğitim merkezi, şirket merkezimiz, kadın girişimciler kooperatifi merkezi vb belediye iştirakleri yer alacak. 4.Kat ise sosyal hizmet alanı olacak. Konferans Salonu, Kafe, Sergi Alanı v.b alanlar olacak.

Belediye Binamızın Finansmanını Dükkanların 10 yıllık peşin kira bedeli ile kiralanmasından elde edilecek gelirler,sosyal hizmet alanlarımız için bakanlıklardan gelecek hibeler ve öz kaynaklarımızdan sağlayacağız. Osmaneli Belediye Binası mevcut alana daha küçük bir kütle olarak oturtulacak, üst katta çıkma ile kullanım alanı arttırılacak.

Osmaneli Belediye Binası bittiğinde Osmaneli’nin merkezinde çarşısı da oluşacak. Devamında Sit alanımızdaki Tarihi Lefke Çarşısı yer alacak. Haceloğlu ve İnönü mahallelerimizde var olan alışveriş alanlarında da trafik ve park sorunları çözülerek Osmaneli çok daha güzel konuma gelecek. Balaban İlk Okulu,Belediye Binamız, Hükümet Konağı Bahçesi yeni düzenlemelerle yaklaşık 10.000 m2 lik meydan da oluşturulacak. Merkezde otopark konusunu da TOKİ arkasındaki otoparkımız ve kapalı pazarımızın altına yapacağımız otoparkla çözeceğiz.

Yaptığımız yatırımlarla Osmaneli çok değerli ve çok tercih edilen yerleşim yeri olma yolunda hızla ilerliyor. Koronavirüs illetini de kısa sürede geçtiğimizde Osmaneli büyüme ve yükseliş sürecini birlik ve beraberlik içinde devam ettirecek.

Saygı ve sevgilerimle,

Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

BELEDİYE BİNASININ YAPIMI BU YIL BAŞLIYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin