BAŞKAN VEKİLİ TÜFEKÇİOĞLU’NUN 2. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkan Vekili Muharrem Tüfekçioğlu, 101 yıl önce kazanılan 2. İnönü Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajında, ‘’Bir asır önce bütün dünyaya Türk’ün gücünü ve kararlılığını gösteren kahramanlarımızı minnetle anıyorum’’ dedi.

Kurtuluş Şehri Bilecik ve ilçeleri ile birlikte yakın bölgenin kurtuluş mücadelesindeki yeri ve önemine değinen Başkan Vekili Tüfekçioğlu, bu zaferi bizlere miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü Paşa ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet duygularıyla andıklarını belirterek, mesajında şunları kaydetti:

Birinci İnönü Muharebesi’nden kazanç sağlayamayan ve Türk kuvvetlerinin güçlenmesine imkân vermeden imhasını sağlamak; Eskişehir ve Afyon stratejik bölgesini ele geçirmek, Sevr Antlaşması hükümlerini zorla Millî Hükümete kabul ettirmek maksadıyla 23 Mart 1921 günü ileri harekata geçen Bursa bölgesine çekilen 3. Yunan Kolordusu ve Uşak bölgesinde bulunan 1. Yunan Kolordusu Londra Konferansı’na gitmek için hazırlanan Türk temsilcileri daha yoldayken, tüm barış kapılarını kapayıp, biri Afyonkarahisar diğeri Eskişehir istikametinde iki koldan saldırıyı başlattılar. Ancak İsmet İnönü ve Türk ordusunun kahramanlığıyla mağlubiyeti yaşayan Yunanların bu durumu, 1 Nisan 1921’de TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa’ya telgrafla duyurulur. “Düşman, binlerce ölüsüyle doldurduğu savaş meydanını silahlarımıza bırakmıştır” diye çekilen telgrafa Mustafa Kemal Paşa cevaben “Siz orada yalnız düşmanı değil milletin makus talihini de yendiniz. İstila altındaki topraklarımızla beraber bütün vatan, bugün en ücra köşelerine kadar zaferinizi kutluyor” diye yazmıştır.

Bizler için büyük bir onur kaynağı olan bu zafer, Türk kahramanlığının bütün dünyaya duyurulduğu zaferin adı olmuştur. Bizler de Kurtuluşun Şehri Bilecik’te bizlere emanet edilen bu onurlu zaferi en iyi şekilde anlamak ve anlatmak gayretinde olacağız. Kurtuluşumuzun vesikası olan bu zaferlerden en iyi dersi çıkararak, şehirlerimizin ve ülkemizin hak ettiği en iyi yerlere gelmesi için her alanda çalışacağımızı ifade ediyoruz’’ dedi.

 

BAŞKAN VEKİLİ TÜFEKÇİOĞLU’NUN 2. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin