Başkan Şahin’in Üslubuna Meclis Üyelerinden Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Ocak Ayı 1. birleşimi geçtiğimiz gün gerçekleşirken, İki saatten fazla süren toplantıda en çok konuşulan ve tartışılan madde 9. madde oldu.

5393 Sayılı Belediye kanununun 15. maddesinin (S) bendi ve 38. maddesinin (G) bendine istinaden Belediye sınırları içinde asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması için Belediye Başkanına A tipi Asansör Muayene kuruluşu ile 4 yıllık protokol yapma yetkisi verilmesi konusu tartışmalara neden oldu.

“BÖYLE BİR İŞİ BİLECİK’TE YAPAN YOK MU?”

MHP’li Meclis üyesi Hamdi Salt adı geçen firmanın şimdiden belli olduğunu, hatta bu konuyla alakalı olarak Belediye’den bir yetkilinin İstanbul’a kursa gittiğini söyledi. Böyle bir işi Bilecik’te yapanın olup olmadığını soran Salt; Konunun gerçek olup olmadığını merak ettiğini aktardı.

BAŞKAN ŞAHİN;” SİZ BUNLARI KAHVELERDE KONUŞUN”

Hamdi Salt’a Başkan Şahin verdiği cevapta; “Bunlar konumuz değil, ben işin o tarafıyla ilgilenmiyorum, siz bunları kahvelerde konuşun” diyerek cevapladı.

“KONU AYDINLIĞA KAVUŞMALI”

Ak Parti’li Çetin Kaya da bu tür söylemlerin ortalıkta sıkça dolaştığını söyleyerek konunun aydınlığa kavuşturulması gerektiğini, meclis üyeleri olarak ele alınan gündem maddesini tüm detaylarıyla bilmek istediklerini ve Başkan Şahin’in “Siz bunları kahvelerde konuşun” sözlerinin hiç hoş olmadığını belirtti.

CHP’Lİ ALİ OLCAY VE MUHARREM TÜFEKÇİ  (RED)  VERDİ

Söz konusu 9. gündem maddesi ile ilgili yapılan oylamada Ak Parti, MHP  üyeleri ile CHP’li Ali Olcay ve Muharrem Tüfekçioğlu (RED) oyu kullandılar. Madde Oy çokluğuyla kabul edildi.

 

ENCÜMEN YETKİLERİNE; AK PARTİ, MHP VE CHP’Lİ ALİ OLCAY (RED) VERDİ

Birleşimin son maddesi Encümen üyelerine yetki verilmesi konusu oldu.

Belediye Başkanı Semih Şahin  maddeyle ilgili yaptığı konuşmada;” Meclis toplantıları keşke haftada bir yapılsa. Ama yasa gereği mümkün değil tabiki.. Encümen haftada bir toplandığı için bazı işler daha çabuk yürüyor ve çözüme kavuşuyor. Bunun için encümene yetki verilmesini oylarınıza sunuyorum” dedi.

Oylanan madde de Ak Parti, MHP ve CHP’li Ali Olcay’ın (RED) Oy kullanmalarıyla Oy Çokluğuyla kabul edildi.

 

İKİNCİ BİRLEŞİM PERŞEMBE GÜNÜ

Meclisin ikinci birleşimi 9 Ocak Perşembe günü devam edecek.

 

Başkan Şahin’in Üslubuna Meclis Üyelerinden Tepki
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin