Başkan Şahin’den Gündeme Dair Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve geçtiğimiz yıllarda Bilecik Belediyesine tahsis edilen Pelitözü Gölpark’taki Seyir Terası tesisi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, burayı Özel idarenin bütün haklarıyla belediyeye devrettiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

Baktık ahşaplar kurumuş ve orayı da birisi kiralamak istedi. Ahşabı ahşapla güçlendiremezsiniz çelik taşıyıcılarla güçlendirdik ve tabi insanlar çıkacaklar oraya. Böyle bir dönüşüm projesiyle tam yap işlet devret değil ama şartlı kiralama böyle yaparsan buraya bu kirada oturabilirsin şeklinde birilerine kiraya verdik. Ondan sonra onlar bu olay olmadan önce tuğla da örmüşler biz durdurduk ve çelik ile cam kullanacaksın sadece dedik. Biz oraya düzgün gerçek seyir terasına dönüştürüyoruz çünkü adı seyir terası.

“HİÇBİR KİMSE BENİ ENGELLEYEMEZ”

İl özel idaresi de protokole aykırı işlem yapıyorsunuz yıkacağız dediler. Birincisi mücavir alanda belediye dışında hiçbir güç yıkım yapamaz. Her tür hak Bilecik belediyesinindir başka kimsenin orada söz söylemeye hakkı yoktur. ikincisi protokole aykırı değil protokolde eğer sadece yeni bir bina yapacaksak onu karşılıklı anlaşmayla yapabilirsiniz yazıyor ama var olan binaların bakımı ve onarımı tam tersi bizim sorumluluğumuza atılmış sözleşmede. Sağolsun Selim Yağcı, belediye yararına çok sağlam bir protokol yapmış ve herşey belediye yararına orada. Pek hukuksal açık bırakmamış yani. Benim esasım kamu yararınadır ve hiçbir kimse de beni engelleyemez. Ahşaplar bakımsızlıktan kuruduğu için ben insan çıkartamam onun üzerine mecburen çelik güçlendirme yapıyorum.

“YARGIYA TAŞISINLAR”

Yargıya taşısınlar öyle bir hakları varsa bize göre yok onu yıksınlar. Taşıyıcı niteliğini yitirmiş bir binayı tadilatla ilgili ben sorumluyum protokolde de zaten. Görevimi yapıyorum ben orada. Biz bilecik’in yararına olan herşeyi yapacağız. Buradaki geçici bürokratlar değil halkın seçtiği biziz bir şeyler yapacak. Belirli bürokratlar hükümete yaranmak için CHP’li belediyeye engeller çıkartıyoruz diyerek bir puan elde etmek istiyorlar. Bilecik halkının oylarıyla seçtiği meclis üyeleri özellikle il genel meclisi üyeleri talimatla oy kullanıyorlar. Hiçbiri Bilecik’in artısına mı eksisine mi belli değil. Önemli olan bu şehrin artılarıdır. Bir talimatla oy kullanan halkın temsilcilerini kabul etmiyorum ben.

“BEN ARA VERDİĞİM SIRADA OLMUŞ SANIRIM..”

Haziran ayı Belediye Meclisi toplantısında, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ile AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya arasında yaşanan diyalog ve iddialara göre Gürses’in Kaya’ya kullandığı”Elin Sinoplusu gelmiş ahkam kesiyor” cümlesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, “Meclis toplantısı esnasında olan bir şey değil ben ara verdiğim sırada olmuş sanırım. Gerçekten içerideydim çünkü hararet artınca ben mola verdim. Meclislerde canlı yayın yapıyorsanız ara verdiğinde kesmek zorundasınız yada özel bir gündem dışı bir şey konuşacaksanız meclisi kapatırsınız ve öyle konuşursunuz. O arada ama ses kayıtları kesilmemiş diyorlar. Ben duymadım öyle bir cümle.” ifadelerine yer verdi.

CHP Belediye Meclis üyesi Muharrem Tüfekçioğlu’nun sosyal medya hesabından Ahmet Gürses’in söylediği iddia edilen cümle ile ilgili yaptığı paylaşımı değerlendiren Başkan Şahin, “Fena bir paylaşım değil Ahmet bey ile çelişen çokta birşey yok orada. Hepinizin gördüğü gibi bizde kınıyoruz ama o eksik bilgiden dolayı yanlış yönlendirmeden dolayı böyle bir yorum yapmış. Yoksa o yorumu bizde yapıyoruz yani mikro milleyetçi davranışımız hiç yoktur bizde yani. Ahmet bey de söz etti eksik bilgilendirmeden dolayıdır muhtemelen onun düzeltmesini de ypacaktır Muharrem bey bizim hepimizin gayet uyumlu çalıştığımız arkadaşlardır. Ahmet be ile görüştükten sonra ilgili tekzibini yapacaktır yani.” dedi.

Diğer yandan, Başkan Şahin’e açıklaması esnasında Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’de eşlik etti.


İLGİLİ HABERLER:

Başkan Şahin’den Gündeme Dair Açıklamalar
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin