Başkan Şahin “SİT alanı olduğu için şu anda müdahale edilemiyor “

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Semih Şahin, son günlerde yaşanan aşırı yağışlar sonucu oluşan altyapı problemleri ile meydana gelen hasar hakkında vatandaşları bilgilendirdi, sorularını cevaplandırdı.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

‘’ALTYAPIMIZ HAKKINDA VATANDAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK’’

Belediye Başkanı Semih Şahin, şehrin altyapısı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

‘’Bu yıl meydana gelen yağışın büyüklüğünü şu rakamlarla verebiliriz. Örneğin bu yılın Nisan ayının tamamında metrekareye ortalama 40.6 kilogram düşerken, şehrimize sadece 17 Haziran günü metrekareye 45.7 kilogram yağış düştü. Bizler Bilecik’in altyapı sorunlarını çözmek için her biri kendi alanında deneyimli isimlerden bir ekip oluşturduk. Altyapı sorununa dair etkili ve inovatif projeler yaratabilmek için eski dönem verilerini inceledik ve bu anlamda veri toplamaya devam ediyoruz. Şehrin altyapısına ilişkin en yakın veri 2013 yılına ait. Altyapı sorununa dair güncel herhangi bir veriye ulaşamadığımız için mevcut durum tespitini yapmak üzere çalışmalara başladık. Bu inceleme ve araştırmaları da yaparken sizin görüş ve taleplerinizi de dinlemek istedik’’ ifadelerini kullandı.

 

Belediye olarak, toprak altında kalan mezarlığa müdahale için Anıtlar Kurulu’ndan haber beklediklerini kaydeden Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesi olarak ilgili birimler ile birlikte gerekli çalışmaların tamamlandığını ve Anıtlar kurulundan gelen bilgi doğrultusunda çözüm üreteceklerini belirtti.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin konu ile ilgili açıklama yaparak,

 

Son günlerde Bilecik ilinde yaşanan yoğun yağmur yağışı toprağın yumuşamasına ve kaymanın hızlanmasına neden oldu. Bunun yanı sıra mezarlık içerisinde bulunan erken Osmanlı dönemi yapılarından olan Orhangazi İmarethanesi de heyelan nedeniyle tehlike altına girdi.

 

– Belediye olarak, toprak altında kalan mezarlığa müdahale için Anıtlar Kurulu’ndan haber bekliyoruz.

 

– Bilecik Şehir Mezarlığı’nda yaşanan heyelanın ardından şimdi de E5 Karayolunun altında da büyük yarıklar oluşmaya başladı.

 

– Atatürk Ormanı’ndaki yeraltı suyunun E5 Karayolu altında heyelana sebep olması sonucunda Karayolları yetkilileri yolun altına fora kazık çakmakla toprak kaymasına çözüm bulmuşlardı. Ancak çakılan fora kazıklar yeraltı suyunu bu defa 3’e böldü ve suyun bir bölümü mezarlıklar mevkiine doğru yol alırken, şehir mezarlığında meydana gelen heyelan nedeni ile mezarlar toprak altında kaldı.

 

– Osmanlı Devleti’nin ilk eserlerinden birisi olan İmarethanede de yıkımlar olduğu gözlenirken önünde ve arkasında büyük yarıklar meydana geldi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SİT alanı olduğu için şu anda müdahale edilemiyor
– Bilecik Belediyesi olarak, mezarlık için oluşturduğumuz Komisyon gerekli raporları hazırladı ve Anıtlar Kurulu’na gönderdik.

 

– SİT alanı olan mezarlık bölgesine şuan için hiçbir müdahale yapamıyoruz ve Anıtlar Kurulu’ndan gelecek cevap neticesinde mezarlığa müdahale edeceğiz. Çalışmalarımız arasında yeni mezarlık oluşturmak planı da olacak.

 

Hem Şehir Mezarlığımızı kurtaracağız, hem de yeni mezarlık bölgemizi de açmış olacağız”
– Gerekçe olarak, bizler Karayollarında yapılmış fore kazıkların yeraltı suyunu düzensizleştirdiğini, buna ilave olarak yine ez az bunun kadar önemli ölçülüp biçilmeden ve mühendislik hesabı yapılmadan yapılmış dolgunun ekstra bir yükleme yaparak heyelanı hızlandırdığını tespit ettik.

 

“İmarethane Osmanlı göçebe yaşam tarzından yerleşik yaşam tarzına geçişinin ilk yapılarından biridir”

 

– Buna ilave olarak Valilik talimatıyla bir Komisyon kurduk. Bununla ilgili Karayolları, Kültür Bakanlığı, Çevre İl Müdürlüğü ortak bir komisyon kurduk. Komisyonun ilk toplantısında bölgenin SİT bölgesi olması sebebiyle Anıtlar Kurulu’ndan görüş istedik. Şu anki aşamada bunu takip ediyoruz ve çözüm üretmeye çalışıyoruz, çünkü orada hem mezarlıklarımız hem de tarihi bir İmarethane var. Bütün bunların ışığında en kısa zamanda çözüm üretmeye çalışıyoruz.


İLGİLİ HABER İÇİN RESME TIKLAYINIZ..

Başkan Şahin “SİT alanı olduğu için şu anda müdahale edilemiyor “
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin