BAŞKAN ŞAHİN; “PANDEMİ DÖNEMİNE YANSIYAN HACİZ İŞLEMİMİZ YOKTUR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen “Belediye’nin pandemi döneminde vatandaşa icra takibi başlattığı” yönündeki haberlerin ardından açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediyesi’nin her kamu kurumu gibi icra takibi yaptığını belirten Başkan Şahin, söz konusu icra takiplerinin kullanıma değil satışa koyulduğunu söyledi.

İcra takibi bulunan dosyaların pandemi döneminden önce olduğunu, geriye dönük olduğunu ve zaman aşımına uğramaması için yasa gereği yapıldığını belirten Başkan Şahin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“PANDEMİ DÖNEMİNE YANSIYAN HACİZ İŞLEMİMİZ YOKTUR”

Bilecik Belediyesi her kamu kurumunun yaptığı gibi icra takibi yapıyor. Ancak bizim yaptığımız icra takiplerinin tamamı zaman aşımına uğrama sürecinde olan yani 2019 dan önce olan borçlarla ilgilidir. En çok basına yansıyan kişinin bütün borçları 2017’ye kadar olan borçlarıdır. Bunun ben eğer icra takibini yapmazsam kamu zararına yol açarım ve benden keserler. Bu kural ancak biz olağanüstü durum olması sebebiyle pandemi dönemine yansıyan hiçbir haciz işlemimiz yoktur.

“HEPSİ SATIŞA KONULDU”

Hepsi geçmiş dönemdir ve Sayıştay tarafından zorunlusunuzdur bu icra takibini yapmak için. Bunun dışında hepsi satışa konulmuştur, kullanımına konulmamıştır. Ayrıca bankalara da eğer geçmiş borçların varsa bildirmeniz gerekir bu aynı zamanda tebligattır borcunu ödesin sorun yok ama diğer ev ve araba gibi şeylere konulan hacizlerin hepsi satışa aittir.

“MEMNUN OLURUZ”

Biz biraz kural dışına çıktık pandemi dolayısıyla. Bu çerçevede de bu döneme ait hiçbir borçtan dolayı haciz işlemi yapmıyoruz, su kesmiyoruz bu hassasiyeti elektrik ve doğalgazı kesmesine ses çıkartmayan hükümete bu hassasiyeti sağlarlarsa memnun oluruz. Biz vatandaşın mağdur olduğunu biliyoruz. Özellikle küçük esnafa hiç birşey yapılmadığını biliyoruz. Bugün Almanya bir aylığına kapattığına 11 milyar euro dağıtıyor esnafına sosyal devlet böyle olur.

“HÜKÜMETİN YÜZÜNDENDİR..”

Bizde belediye olarak yapılan tüm kısıtlamalara rağmen yasal düzlemde  yapabileceğimizin maksimumunu yapıyoruz. Bizim kampanya oluşturup nakit yardım yapmamız yasak, yemek dağıtmamız bile yasak. Lütfen bunlara hassasiyet gösterelim. Her zaman halkın yanındayız. Esnaf odaları ile beraber yürüttüğümüz çalışmayla hepsine yasal yiyecek yardımı gibi her şeyi yapıyoruz. Yapamadığımız eksik varsa sadece hükümetin yasaklamaları yüzündendir.

BAŞKAN ŞAHİN; “PANDEMİ DÖNEMİNE YANSIYAN HACİZ İŞLEMİMİZ YOKTUR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin