BAŞKAN OCAK: “BİR ÇOCUK OSMANLI VEYA ATATÜRK DÜŞMANI OLABİLİR Mİ?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, 11Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Ocak, diğer belediye başkanlarına örnek olacak bir çalışma yaparak eğitime, çocuklara ve gençlere çok önem verdiğini belirterek, “Eğitime çok önem veriyorum, benim için çok özel bir durum. Çocuklara yapılan hizmet en önemli hizmet diye düşünüyorum. Bir tane okulumuz var bizim bu okulu biz her anlamda destekliyoruz. Sosyal alanda, ekonomik alanda ve kültür alanında destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Ocak, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

Beldemizde bir tane okulumuz var ve biz bu okulu her anlamda destekliyoruz. Tabi bu okul Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurum ama biz öyle görmüyoruz sanki bize bağlıymış gibi ne ihtiyaçları olursa neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Derece yapan çocuklarımızı ödüllendiriyoruz, protokoller imzalıyoruz.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZA ÖNCE İÇ DİNAMİKLERİMİZİ GÖSTERECEĞİZ”

Okulumuz ile yapmış olduğumuz bir protokol var mesela. Aslında yıllardır düşündüğüm, ulusal bir proje olmasını düşündüğüm bir protokol. Biz buradan mezun olan çocuklara ilk okul yani 4. Sınıftan mezun olan çocuklara inşallah Bilecik’in iç dinamiklerini her yeri göstereceğiz, gezdireceğiz. Şeyh Edebali, Dursun Fakih, Söğüt, Metris Tepe ve  İnönü Şehitliği gibi iç dinamikleri gezdireceğiz.

 

 

“TARİH, KÜLTÜR VE MİNNET BİLİNCİ OLUŞSUN”

Orta okuldan 8. Sınıftan mezun olurken de çocuklara Atatürk’ü anlama adına, Cumhuriyeti anlama adına değerlerimizi anlama adına 29 Ekim bayramından sonra inşallah buradan mezun olacak bütün çocuklarımızı Ankara’ya götüreceğiz. Yine 8. Sınıfları 18 Mart’ta Çanakkaleye götüreceğiz. Biz istiyoruz ki çocuklarımızın hepsinde tarih, kültür, minnet bilinci oluşsun. Benim yıllarca düşündüğüm bir proje bu. Biz inşallah yerelde bizim çocuklarımıza kendi çabamızla bunu verelim diye başladık. Biz bunu bir protokole bağladık. 5 yıllık bir protokol imzaladık. Benim dönemimde mezun olacak bütün çocuklar yani bugün 1. Sınıfa giden bir öğrencimiz mezun olduğunda bu hizmeti almış olacak.

 

 

“BİZ BUNLARI ÇOCUKLARA GÖSTERİRSEK…”

Çocuklarımızın değerlerimizi bilmesi gerekiyor. Anıtkabir’i ve Türkiye Büyük Millet Meclisini görmeyen bir sürü insan var. Anıtkabirin altına indiğinizde fotoğraflara baktığınızda kurtuluş savaşı fotoğraflarına baktığınız zaman biz anlayacağız. Orada savaşan toplumun her kesiminden insan var. Bugün bizim ayrıştırdığımız şeyler o gün vatan için birlikteylerdi. Biz bunları çocuklara gösterirsek, yaşam, ırk ve bakışından dolayı insanlar birbirine düşman olur mu?

 

 

“BİR ÇOCUK OSMANLI VEYA ATATÜRK DÜŞMANI OLABİLİR Mİ?”

Siz ne anlatırsanız anlatın ama görsel olarak biz orada çocuklara bunları göstereceğiz, o anbians’ı yaşatacağız. Bir çocuk Atatürk düşmanı olabilir mi? veya bir çocuk Osmanlı düşmanı olabilir mi? Biz öyle bir toplum haline geldik ki aslında bir gerçek var bu iki değer de bizim. Bunlar ağaç; biri kökü ve biri ise gövdesi. Bunlar birbirinden farklı bir şey değil ki. Niye biz bunlarla çatışıyoruz. Anlı şanlı tarihimizle neden çatışıyoruz. Yıllarca bir mana veremedim buna ve bir yönetici olarak ulusal çapta düşünülmesi gereken diye düşünüyorum ama yerel yönetici olarak bu noktada çocuklarım için bunu yapmak istiyorum. En azından 5 yıl burada görevliyim 5 yılda çocuklarımıza bunu göstermek istiyorum.

 

 

“FAKÜLTE OKUYAN ÖĞRENCİLERE BURS”

Vezirhan Belediyesi olarak bir geleneğimiz var, bizde devam ettiriyoruz. 2 tane sanayi kuruluşundan alınan bir mevla var, beldemizde kaç tane 4 yıllık fakülte okuyan talebemiz varsa bunlara eşit pay ediliyor. Güzel bir gelenek bizde bunu devam ettirelim dedik ve o miktarı yetersiz bulduk. Biz çıktık dışarılara tabi iş dünyasında eşimiz dostumuz da var bu kaynağı daha da arttırdık ve beldemizde yaşayan çocuklarımıza burs olarak dağıttık. Tabi kanunlar direk bizim böyle bir şey yapmamıza müsaade etmiyor ama biz aracı olduk. Çocukları tespit ettik ve bursu tahsis edecek insanların ismini verdik böyle güzel bir çalışmamız da oldu.

BAŞKAN OCAK: “BİR ÇOCUK OSMANLI VEYA ATATÜRK DÜŞMANI OLABİLİR Mİ?”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin