Başkan Korkman: “Mevcut iktidar, doktorlarımıza güvenmek yerine kapıyı göstermektedir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında iktidarın doktorlara güvenmek yerine kapıyı gösterdiğini belirten Başkan Hüseyin Korkman, “Böyle bir söylem bizce akıl tutulmasıdır. Mevcut iktidara sözümüz şudur. Bu söylemlerden derhal vaz geçin, tüm sağlık çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını verin. Halkımızın sağlığını koruyun. Bu sizin görevinizdir. Görevinizi yerine getirin.” dedi.

Uygulanan sağlık politikaları nedeniyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek tırmandığını, Sağlık çalışanlarının değersizleştirildiğini,  nitelikli tıp eğitiminin olmadığını, ücret ve iş güvencesinin olmadığı bir sağlık ortamında 14 Mart’ı bayram olarak değerlendiremediklerini belirten Başkan Korkman, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizde 14 Mart, ilk olarak 1827 yılında ilk tıp eğitimi veren okulun açılma tarihi olarak, modern tıp eğitiminin başladığı tarih kabul edilip kutlanmaya başlandı. Ülke koşulları gereği zaman zaman direnişin, özlük haklarının ve kutlamaların yapıldığı bir gün olarak anıldı.

İşgal altındaki İstanbul’da, 14 Mart 1919 günü Haydarpaşa’da toplanan tıp öğrencilerinin gerçekleştirdiği protesto, 14 Mart’a ilişkin ilk etkinlik olarak tıp tarihi kayıtlarında yer alıyor.  1976’dan beri sadece 14 Mart günü değil, 14 Mart’ı içine alan hafta boyunca kutlamalar yapılmakta ve Tıp Haftası olarak kabul edilmektedir.

Daha önce baloların yapıldığı, bayram gibi kutlamaların olduğu 14 Mart, artık uygulanan sağlık politikaları nedeniyle tıp emekçilerinin değersizleştirildiği, tıp emekçilerine yönelik şiddetin giderek tırmandığı, nitelikli bir tıp eğitiminin olmadığı, ücret ve iş güvencesinin olmadığı bir sağlık ortamında bayram olarak değerlendiremiyoruz.

Memleket Partisi olarak 14 Mart’ı tıp emekçilerinin dayanışma günü, Tıp Haftası’nı da tıp emekçilerinin ve halkımızın sağlık haklarının ele alındığı, mesleki dayanışmanın güçlendirildiği, toplumsal barışın savunulduğu, sağlık hakkının gelişmesine yönelik çabaların da gündeme taşındığı bir hafta olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Sağlığımız için, en azından çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatı için, geleceğimiz için bu ülkenin sağlık çalışanlarımıza tüm halkımızla birlikte destek olmamız gerektiğini söylüyoruz.

Bu gün görüyoruz ki ülkemizi yöneten iktidar tüm sağlık çalışanlarının dertlerini anlamıyor. Nice emek ve fedakarlıklar la hizmet etmeye çalışan tüm doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı paragöz olarak nitelendiriyor. Bu tam bir aymazlıktır. Ülkemizde ve dünyada yaşanan Covit-19 salgınında nasıl fedakar doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız olduğunu hep birlikte gördük. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz.

Günümüzün iktidarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü anlamamaktır.

“Her ulus çocuklarının sıhhatli ve gürbüz olmaları için yaşadıkları bölgenin sıhhî şartlarını temin etmek, devlet halinde bulunan siyasî teşekküllerin en birinci ödevidir. 1937 siyasilerin görevini hatırlatmıştır.  “Beni Türk hekimlerine emanet edin.”  Sözleri ile de  doktorlarımıza olan sonsuz güvenini ortaya koymuştur.

Ancak mevcut iktidar doktorlarımıza güvenmek yerine kapıyı göstermektedir. Böyle bir söylem bizce akıl tutulmasıdır. Mevcut iktidara sözümüz şudur. Bu söylemlerden derhal vaz geçin, tüm sağlık çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını verin. Halkımızın sağlığını koruyun. Bu sizin görevinizdir. Görevinizi yerine getirin.

Son söz olarak tüm sağlık çalışanlarımızın ve doktorlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz. Sağlıklı bir toplum yaratma yolunda başarılar diliyoruz.

 

 

 

Başkan Korkman: “Mevcut iktidar, doktorlarımıza güvenmek yerine kapıyı göstermektedir”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin