BAŞKAN KORKMAN;” FİYATLARI ÜRETİCİ BELİRLEMİYOR TÜCCAR BELİRLİYOR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman; “Bilecik Tarımda Hak Ettiği Değeri Maalesef Alamıyor” dedi.
Başkan Korkman geçtiğimiz gün Söğüt’e bağlı Küre köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Söğüt İlçe Başkanı Adnan Kayalı, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Beler ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette Küre Köy Muhtarı İbrahim Göğercin ve vatandaşlar hazır bulundular.

Memleket Partisi İl Başkanı Hüseyin Korkman burada yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

“ÜLKEMİZİN KALINMASININ TEK YOLU TARIMDAN GEÇMEKTEDİR”

İlimizin dört bir tarafı ormanlarla çevrili olmasına rağmen, arazilerimizin verimli olmasına rağmen maalesef tarımdan hak ettiği değeri alamıyoruz. Bu verimli arazilerimiz bomboş dururken yurt dışından buğday ithal eder duruma geldik. Oysa ülkemizin kalkınmasının tek yolu üretimden geçmektedir.Sanayi ile entegreli tarım bizim çıkış yolumuzdur. Tarım’ın verimli olduğu yerde hayvancılık da buna bağlı olarak gelişecektir. Ancak AKP Hükümetinin yanlış politikaları sonucunda köylerimizde tarımı ve hayvancılığı bitiş noktasına getirdiler. Özellikle Sakarı bölgemiz Antalya’ya eşdeğer bir iklime ve coğrafya’ya sahip bir bölgemiz. Fakat görüyoruz ki üreticilerimiz domates, salatalık fiyatlarından memnun değiller ve para kazanamıyorlar. Neden?

“FİYATLARI ÜRETİCİ BELİRLEMİYOR, TÜCCAR BELİRLİYOR”

Çünkü maliyetler çok fazla.Pazar payı çok kısıtlı. Fiyatları üretici belirlemiyor, tüccar belirliyor. Böyle bir tarım politikası olabilir mi? Diğer yandan Küre sınırları içerisine çimento fabrikası kurmak istenildi.Avrupa’da yasaklanan çimento fabrikaları ülkemizin verimli topraklarına kurulmak isteniyor.

“SANAYİYE KARŞI DEĞİLİZ, ANCAK….”

Bizler sanayiye karşı değiliz. Ancak insan sağlığına ve doğaya zararlı sanayiye karşıyız. Gitsinler verimli olmayan arazilerin olduğu bölgelere bu tür fabrikaları kursunlar.

Diğer yandan Küre Köyü Muhtarı İbrahim Göğercin de Memleket Partisi Bilecik örgütü olarak köye kurulması düşünülen çimento fabrikasının kurulmamasında büyük katkısı olduğunu belirterek, başta il Başkanı Hüseyin Korkman’a ve partili yöneticilere köy halkı adına teşekkür ettiklerini belirtti.

BAŞKAN KORKMAN;” FİYATLARI ÜRETİCİ BELİRLEMİYOR TÜCCAR BELİRLİYOR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin