PANDEMİ’DEN EN ÇOK ETKİLENEN HANGİ SEKTÖR OLDU?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selman Aydeniz, katıldığı “Bilecik Arena” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs sürecinde özellikle öğrenci servisi çeken grupların en çok etkilenen gruplardan olduğunu belirten Başkan Selman Aydeniz,  şehir içi dolmuşlarının da yüzde 50 koltuk kapasitesi ile çalıştıkları için en çok etkilenen diğer grup olduğunu söyledi.

Devlet tarafından verilen 25 bin liralık krediye Bilecik’te yüzde 90’a yakın bir talep olduğunu bildiren Başkan Aydeniz, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“EN ÇOK ETKİLENEN ÖĞRENCİ SERVİSLERİ”

Korona virüs başladığından beri en çok etkilenen gruplarımızdan bir tanesi öğrenci servisi çeken gruplarımız ondan sonra şehir içi dolmuşçularımız geliyor çünkü onlarda %50 koltuk kapasitesi çalıştığı için özellikle öğrenci servisi çeken arkadaşlarımız yaklaşık ki bende o gurubun içindeyim 8 aydır çalışmıyoruz.

“KREDİLERİNİ ÖDERLERKEN BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYORLAR”

Devletimizin vermiş olduğu 25 bin liralık bir kredi vardı onu da Bilecik’te yüzde 90’a yakın başvuranların hepsi aldı ama oda sadece günü kurtarma babında oldu yani şu anda servisçi esnafımız özellikle öğrenci servisi çekenler kredi ve kredilerini ödemede gerçekten büyük sıkıntılar çekiyorlar.

“MAZOT ALMAK İÇİN HANIMININ KULAĞINDAKİ KÜPESİNİ SATANLAR VAR”

Öyle insanlar biliyorum ki parmağındaki yüzüğü hanımının kulağındaki küpesini satıp da mazot alan veya giderlerini karşılayan arkadaşlar görüyorum özellikle sanayiye bakarsanız isterseniz gidip görebilir herkes sanayide aylarca yatan büyük arıza açmış servis araçlarımız var yani insanlar bunları karşılayamıyor yani.

“KREDİ ÇÖZÜM DEĞİL”

Bide büyüklerimizden biz gerekli yerlere özellikle cumhurbaşkanımıza yazımızı yazdık federasyonumuza yazdık yani burada çözüm pandemiden etkilenen ticari araçlarımızın birçok şeyden muaf olması biz artık kredi istemiyoruz kredi çözüm değil yani bakıyorsun mustaribiz bir çok yerden destek var hibe var ama maalesef bizde yok.

“SESİMİZİ DUYMUYORLAR”

Biz hibe istiyoruz yani şöyle hibe istiyoruz, şimdi bakıyorsunuz diyorlar biz şuraya şu kadar hibe verdik, biz buraya bu kadar hibe verdik, onları seyrederken biz üzülüyoruz. Çünkü yani 8 aydır bizde işsiziz gerek medyada olsun gerek yazdığımız dilekçelerimizde hepsini belirtiyoruz ama maalesef sesimizi duymuyorlar.

“ŞOFÖRLERİN MAAŞINI ÖDEYEMEYEN FİRMALARIMIZ VAR”

8 aydır bizim SSK’larımız çalışmıyor, öğrenci servisi çeken arkadaşlarımız sigortalarımızı yaptırdık vergilerimizi de ödemeye çalışıyoruz ödeyemediklerimizde var tabi ki. Şoförlerin maaşlarını ödeyemeyen firmalarımızda var.

PANDEMİ’DEN EN ÇOK ETKİLENEN HANGİ SEKTÖR OLDU?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin