Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: “Türkiye hala eski Türkiye zannediliyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Bilecik’e geldi.

 

Bilecik Valiliğini ziyaret eden Işık, burada yaptığı konuşmada, Bilecik’in 400 çadırlık bir beylikten cihan devletine yürüyüşünün başlangıç noktası olduğunu ve Bilecik’te bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

 

Türkiye’nin Almanya ile olan ilişkilerine önem verdiğini söyleyen Işık, “bu ilişkilere önem verirken Türkiye’nin egemenlik haklarında ve bir egemen ülkeye yapılması gereken muamelenin Türkiye’ye yapılmasını da bekleme hakkımız var. Bu yapılmadığı zaman da verdiğimiz tepkiyi onların başka bir yere çekmesini de kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Işık, bir gazetecinin sorduğu “Türkiye’ye karşı tavır alan Almanya’nın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunun orada yaşayan çifte vatandaş durumundaki Türklerin seçimdeki tercihlerine bir etkisi olur mu?” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

“TÜRKİYE HALA ESKİ TÜRKİYE ZANNEDİLİYOR”

 

“Türkiye’yi hala eski Türkiye zannediyorlar. Bir ayar verdiğimizde hemen hizaya gelir, ‘aman efendim kusura bakmayın’ der. En haklı olduğu konuda bile ‘Aman ha Almanya ile takışmayalım, aman ha bir sıkıntı olmasın.’ gibi bir anlayışın Türkiye’de devam ettiğini zannediyorlar. Ama bunda yanıldıklarının farkındalar. Biz Türkiye olarak elbette Almanya ile ilişkilere önem veriyoruz. Ama bu ilişkilere önem verirken Türkiye’nin egemenlik haklarında ve bir egemen ülkeye yapılması gereken muamelenin Türkiye’ye yapılmasını da bekleme hakkımız var. Bu yapılmadığı zaman da verdiğimiz tepkiyi onların başka bir yere çekmesini de kesinlikle kabul etmiyoruz. Almanya Şansölyesi Sayın Merkel, ‘Biz Türkiye’de Erdoğan karşıtlarını cesaretlendirmeliyiz.’ dediği zaman bu Türkiye’nin iç siyasetine müdahale olmuyor. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Almanya’daki Türk düşmanı partilere oy vermeyin.’ dediği zaman bu hemen siyasete müdahale oluyor. Bunu anlamak mümkün mü? Eğer karşılıklı saygı olacaksa önce siz ‘Türkiye’deki Erdoğan karşıtlarını biz desteklemeliyiz.’ gibi bir ifadeyi Türkiye’nin iç siyasetine saygısızlık olarak görmelisiniz, ondan sonra karşıdan saygı beklemelisiniz. Bu, tam bir çifte standarttır.”

 

 

“ALMANYA BUNDAN VAZGEÇMEK ZORUNDADIR”

Türkiye’de darbeye teşebbüs eden, ülkesine ihanet eden eski asker ve siviller Almanya’dan siyasi sığınma talebinde bulunuyorlar. Türkiye bunları istediği zaman ‘Efendim bizde yargı bağımsızdır.’ Ama Türkiye’de bir espiyonaj faaliyetinden dolayı tutuklanan bir gazeteci kılığındaki kişiyle ilgili talepte bulunulduğu zaman Türkiye’de yargının bağımsızlığını hiç akıllarına getirmiyorlar ve Türkiye’ye güya baskı uygulamaya kalkıyorlar. Bunların tamamı çifte standarttır. Almanya bu çifte standarttan vazgeçmek zorundadır. Türkiye ile Almanya’nın tarihi yüzyıllara dayanan köklü ilişkileri var. Bu köklü ilişkilerin gelecekte de sağlıklı olarak devam etmesinin ön şartı karşılıklı saygı ve egemenlik haklarına gösterilecek titiz bir saygıdır. Dolayısıyla bu olursa Türkiye ve Almanya ilişkileri zedelenmeden yoluna devam eder. Ama o eski müsteşrik yaklaşımıyla, buyurgan yaklaşımla Türkiye’ye davranmalarını kesinlikle artık Türkiye’nin kabul etme durumu yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki tavrını ve kararlığını da hepiniz biliyorsunuz.”

 

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı ve Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etmek üzere buradan ayrıldı.

 

Işık’a, ziyaretleri esnasında AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Fikret Karabıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, Belediye Başkanları ve partililer eşlik etti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık: “Türkiye hala eski Türkiye zannediliyor!”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin