BAHÇELİ: “ÖNÜMÜZDE BİR KEZ OLSUN ADAM OLMAYI DENESİNLER”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Partisinin Mitingine katılmak üzere Bilecik’in Söğüt İlçesine gelen ve 31 Mart seçim startını Ertuğrul Gazi Türbesinde dua ederek veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mitingde yaptığı konuşmada; Söğüt’ün 720 yıldır sönmeyen beka meşalesi olduğunu, Söğüt 720 yıldır istikbalimize yön veren Medar-ı iftiharımız olduğunu, 31 mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinin hazırlık ve kampanya sürecinde ilk durağının Söğüt olduğunu söyledi.

 

Söğüt’ün tesadüfen seçmediklerinin altını çizen Bahçeli, Coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“SIRTIMIZI SİZLERE YASLIYORUZ”

Söğüt tırmandığımız zirvelerin yamacı, Fetihlerimizin giriş kapısı, iftihar edilecek mazimizin şanlı bir sayfasıdır. Söğüt bir başlangıçtır ama en hayırlı başlangıçlardan dır. Söğüt 2. Ergenekondur, 2. Türeyiş destanıdır yakın veya uzak coğrafyalara tebliğ edilen oğuz destanının ağırlık merkezidir. Dağılmış ufalanmış ve kimliği bozulmuş son vatanımızın üzerine doğan umut güneşi Türklüğün ülkü beşiğidir. Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış kardeşliği zayıflamış birlikte yaşama mefturesi kesintiye uğramış yurdumuzun söğüt te kendine gelmiş, söğüt bilinciyle geleceğe uzanmıştır. İlhamımızı buradan alıyor, gücümüzü tarihten kazanıyoruz. Sırtımızı sizlere yaslıyoruz. Söğüt varsa umut vardır, gölgesi hepimize yetecektir. Söğüt varsa huzur vardır. Söğüt varsa kök vardır, kaynak vardır, kudret vardır tamamı hamd olsun buradadır.

 

“HEP BİRLİKTE TARİH YAZACAĞIZ”

31 Mart seçimlerine 3 haftalık bir süre kala 400 çadırlık türkmen obasının hedef ve ülküleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Beka için milli karar, Cumhur  için istikrar sağ duyulu birlikteliğin cumhur ittifakı. Söğüt kazanırsa Türkiye kazanır, Söğüt kararlı olursa Türkiye’nin bahtı açılır. Söğüt Cumhur ittifakı derse Türkiye istikrar ve güvenlikle buluşur. Bu vesileyle Söğüt belediye başkan adayımız Sayın İsmet Sever’e diğer ilçe belediye başkan adaylarımızla birlikte Cumhur İttifakının muhterem adaylarına üstün başarılar diliyorum. Yapacağız, başaracağız ve Bilecik’in yüzünü kara çıkarmayacağız. Söğüt’te, Yenipazar da, Pazaryeri’nde, İnhisar’da, Osmanelinde, gölpazarında Bozüyük’te, Dodurgada, Vezirhanda, Bayırköyde elbette Bilecik Merkezde hep birlikte tarih yazacağız.

 

“DÜNÜN BİZANSI NEYSE, BUGÜNÜN İHANET ORTAKLARI AYNIDIR”

Türkiye’yi karanlığa itmek istiyorlar, Türkiye köşeye sıkışsın istiyorlar milli bekamızı hedef alıyorlar, milli birliğimizi yıkmayı planlıyorlar. Dünün tekfurları neyse bugünün işbirlikçileri aynıdır. Dünün bizansı neyse bugünün ihanet ortakları aynıdır. Güney sınırlarımız boyunca terör devleti kurmak için çalışıyorlar. PKK, PYD, YPG bir yandan, FETÖ ve Kripto damarı diğer yandan ülkemizin düşmesini gözlüyorlar. Emperyalizm zaaf anımızı bekliyor. Zalimler rehavetimizi kolluyor.

 

“BAŞARAMADILAR; HEVESLERİ HER ZAMAN KURSAKLARINDA KALDI”

1920 de barbar yunan komutan nasıl ki büyük hünkarımız Osman Gazi’nin kabrini alçakça tekmeleyip osman bak ben geldim haydi kalk da memleketini kurtar dediyse bunun peşinden gidenler de mukaddesatımızı çiğnemeyi amaçlıyorlar. Gezi parkı olaylarında denediler başaramadılar, 6-7 ekim olaylarıyla denediler, doğu ve güneydoğu illerimizde çukur açtılar, hendek kazdılar, barikat diktiler, işgal ve isyana giriştiler başaramadılar. 15 Temmuz darbe girişimiyle birkez daha deneme yaptılar yine başaramadılar ancak durmadılar ve islah olmadılar. Türkiye’yi suriye ye çevirmek için kolları sıvadılar. Türkiye’den Irak çıkarmak için pusuya yattılar. Ekonomik tetikçileriyle üzerimize geldiler. Döviz silahını çektiler faiz ve rant lobisini harekete geçirdiler. Küresel tepeciler, bölgesel işbirlikçiler kanlı emeller taşeron örgütler, devşirilmiş siyaset artıkları devamlı açığımızı aradılar ve suikastle heves ettiler. Dolayısıyla hevesleri her zaman kursaklarında kaldı.

“PAZARI, ÇARŞIYI BİLMEZLER AMA KONU PROVOKASYON OLUNCA..”

Türk milleti oynanan oyunları gördü, zalimleri tanıdı, zulme aşılamayacak bir duvar çekti. Nevar ki; düşmanlık değişmedi, kirli seneryolar değişmedi, hain niyetler dönüşmedi. Değişen sadece zaman ve aktörlerdi. Şimdide bunlara zillet eklendi. Bugünlerde patlıcan, biber, soğan diyorlar patatesten sonuç almaya çalışıyorlar. Pazarı bilmezler, çarşıyı bilmezler, manavı bilmezler, Söğütlü ne yer, ne içer kaygı duymazlar. Ama konu istismar ve provokasyonsa konu yalansa, konu dedikoduysa bunlardan daha kabiliyetlisi çıkmaz ve çıkmayacaktır.

 

“ÖNÜMÜZDE BİR KEZ OLSUN ADAM OLMAYI DENESİNLER”

Yoksulluktan medet ve menfaat umuyorlar, zira işlerine böyle geliyor. Enflasyon canavarı başını kaldırdı mı mutlu oluyorlar. İşsizlik oranı ve işsiz sayısı arttımı bayram ediyorlar. Hele dövizin fiyatı bir yükselsin felaket tellalları hemen üşüşüyorlar. Türkiye zarar görsün hiç umursamıyorlar. Ömürlerinde bir kez olsun adam gibi adam olmayı denesinler. Birkez olsun yerli ve milli duruş sergilesinler. Bugün açsak yarın doyarız hayatın şaşmaz gerçeği budur. Bugün işimiz yoksa yarın buluruz, haysiyetli yaşamanın doğası budur. Patlıcan kışın pahalıysa yazın ucuzlar, elbet vakti geldiğinde doya doya yeriz, iklim ve ekonomik şartların gereği de böyledir.

 

“GELSİNLER BÜYÜK CEDDİMİZİN HUZURUNDA SÖYLESİNLER..”

Peki vatan giderse bunun telafisi nasıl olacak. Bayrak inerse bunun tamiri nasıl yapılacak, ezan susarsa bunun ikamesi ne şekilde sağlanacak. Milli bekamız ölümcül yara alırsa bunun altından nasıl kalkılacak. Zillet ittifakını oluşturan partiler diyor ki beka sorunu yoktur, beka sorunu olup olmadığını gelsinler Büyük Ceddimiz Ertuğrul Gazi’nin manevi huzurunda söylesinler, yüzleri varsa Söğütlüyle paylaşsınlar. Cahiller ve cani ruhlular bilmese de büyük milletlerin her zaman beka meselesi vardır. Çünkü büyük milletler ebediyete kadar var olmayı hedef tayin ederler. Bu hedefe ulaşmak için pek çok badireye göğüs gererler. Zulme dayanırlar, çileye katlanırlar, hezimet ve yenilgilerden tekrar doğmayı bilirler.

 

Türk milleti büyüktür her zaman da büyük kalacaktır. Ve bugün beka sorunlarımız geçmişe nazaran ağırlaşmıştır. Söğüte bakan bekayı görür, bekanın sıcaklığını hisseder. Söğüt’ü idrak ve ikame etmeyi bilenler bekayı bal gibi anlarlar. Şeyh Edebali’nin öğütleri bekadır. Mesela hikmet sahibi büyüğümüz damadı Osman Gazi’ye ne diyordu; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yaşatmak bekayla ilgilidir. Devlet ise bekasıyla yaşayacaktır.

AK Parti Bilecik Milletvekili, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ve AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Cihan Devleti Osmanlı’da 28 Eylül 1299’da Osmangazi adına ilk hutbeyi okuyan Dursun Fakih Hazretlerinin Cuma Hutbesini kendilerine takdim etti.

 

BAHÇELİ: “ÖNÜMÜZDE BİR KEZ OLSUN ADAM OLMAYI DENESİNLER”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin