Av.Faik Akarkarasu: “memlekete hayırlı olsun”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde Bilecik Arena programına konuk olan Av.Faik Akarkarasu gündeme dair basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ülke ve Bilecik gündemine dair siyaset ve hukuk konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu programda Akarkarasu  Muharrem İnce’nin kuracağı parti hakkında görüşlerini açık ve net belirtirken, Muharrem bey’den partisine katılması için bir teklif gelirse tavrının ne olacağı sorusuna; “Memlekete Hayırlı olsun der, teşekkür ederim. Ben CHP’nin olmadığı hiç bir oluşumda yer almam” diyerek cevap verdi.

MEMLEKET HAREKETİ PARTİSİ HAKKINDA NE DÜŞÜYORSUNUZ?

Akarkarasu  “Sana manşet vereyim o zaman “ memlekete hayırlı olsun” . muharrem beyle 1999 yaşar beyin aday olduğu seçimlerde seçim çalışmalarında biz ati beraberdik. Muharrem beyle diyaloglarımız öyle başladı. Sonra kendisi rahmetli yüksel yıldız Bilecik Spor yönetimindeyken Yalova’ya deplasmana yönetim bana verildi. Deplasman gidiyordum. Yalova gittiğimizde de bizi çok sıcak karşılamıştı. İlk defa Bilecik’te mitingde ailelerimizle beraber miting alanına aldı. Ama şimdi siyasi parti kurmak ağır olacak. Siyasi parti kurmak turşu kurmaya benzemez. Şu geldiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminde. Muharrem beyin parti kurmayı gerektirecek bir boşluk yok. Ana damar belli. damar belli noktadan gidiyor. Muharrem beyin o anlamda parti kuruyorum demesi bunun ön çalışmalarını yapması. Kendi adına ben saygı ile karşılıyorum. O ayrı birey. Ben z, y, b, c kuşağını bilmem benim bildiğim tek kuşak var oda tencere kuşağı. Tencereniz boş ise siyasette farklı yere akar. Türkiye dünden bugüne yüzde on beş fakirleşti. Şaka değil.

MUHARREM İNCE’DEN TEKLİF GELİRSE?

Akarkarasu  “Teşekkür ederim. Allah yolunuzu açık etsin. Ben bu işin içinde yokum derim. Net söylerim. Sarıgül hareketinde. Sarıgül’ü biz stratejik hatalar yapıyoruz. Bunların konuşulması lazım. Benim asıl isyanım bu. Hepimiz deve kuşunun kafasını kuma gömdüğü gibi gömdüğümüzde olmuyor

“Muhtar Adayı Yapmam”

Biz Sarıgül’ü İstanbul’a büyük şehir belediye başkan adayı yaptık mı?. Yaptık. Ben Sarıgül’ü muhtar adayı yapmam. Şimdi gitti parti kurdu. Olmaz. Sosyolojik birleşenlere farklı diyorum şimdi biz İstanbul’u Sarıgül’le ciddi oy farkı ile kaybettik. Kazandığı dönemler başka idi. Ama biz hatayı İmamoğlu ile yapmadık. Ve aldık. Ankara’da hata yapmadık ittifakla aldık. En önemlisi Adana’yı aldık. Adana Şöyle bir özellik var. Adanayı ya AKP kazanır yada MHP kazanır. Bu seçim Cumhuriyet Halk Partisi aldı. Ciddi iki tarafında adayı vardı. Ama Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. Şu anlamda söylüyorum.

MUHARREM BEYİN DE HAKLI TARAFLARI YOKTUR DEMİYORUM

Biz konuşa konuşa işlerimizi bulsak. Muharrem bey de ısrarla istedi bunu. Haklı tarafları yoktur demiyorum. Bir Cumhurbaşkanlığı seçim tartışması oldu. Muharrem bey davet edilmedi. Keşke davet edilseydi. Bunlar hata olması ayrı bir şeyi, ayrılmayı gündeme getirmek ayrı bir şey. Biz konuşa konuşa işlerimizi bulsak. Muharrem beyde ısrarla istedi bunu. Haklı tarafları yoktur demiyorum. Bir Cumhurbaşkanlığı seçim tartışması oldu. Muharrem bey davet edilmedi. Keşke davet edilseydi. Bunlar hata olması ayrı bir şeyi, ayrılmayı gündeme getirmek ayrı bir şey. Şiddetli geçimsizlik olmaya bilir. Boşanmayı gerektirmez. Aile içinde bunlar tartışılmalıdır.

MUHARREM BEYİN EMEĞİ ÇOKTUR

Bunun da aktörlerinden biride muharrem beydir ve emeği çoktur. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemindeyiz. Yüzde elli biri bulacaksınız. İki parlamentoda anayasa değişikliği için üç yüz altmışın üzerinde bulacaksınız. Bunu yaptıktan sonra ayrışmalar olabilir. Kim suçlu kim güçlü ben bilemem. Son kuliste yoktum ne olduğunu bilemem. Ama belkide egolar çok yükseldi o dönem. Sakin olmakta fayda var. Elbette değer verilmek ister. Muharrem beyde biraz daha değer verilmek istemiş olabilir. Bence kırılma noktası genel başkanla girmiş olduğu totalde o yemeğin deşifre edilmesi. Genel başkanı kırdı gibi geliyor bana. Bu tip insanı gel- gitler olabilir. Tarafı biz değiliz. Onları bilmediğimiz için sadece yorum yapıyorum. Ben cumhuriyet halk partisinin olmadığı oluşumun içinde bulunmam.”

Av.Faik Akarkarasu: “memlekete hayırlı olsun”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin