ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI YÜRÜYÜŞ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik BİDOS ile TEMA Vakfı Gönüllüleri Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü gerçekleştirdi.

1430 Rakımlı Camiyayla’dan başlayan yürüyüş Atatürk köşkünde son buldu.

12 Kilometrelik yürüyüşün ardından Atatürk köşküne varan doğa severler burada İzmir Marşı ve 10.Yıl Marşı Söylediler.

Günün anlam ve önemine istinaden sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan BİDOS üyesi Özay Çevik şu ifadelere yer verdi:

 

ATATÜRK KÖŞKÜ ÖNÜNDE İZMİR MARŞI İLE 1O.YIL MARŞI SÖYLEDİLER

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

“Bugün bizler BİDOS olarak yine harika bir rotayla güne başladık ve günü bitirdik. Ve yine en sevdiğim an olan , o anla baş başaydım arabadan indiğim zaman, telefonun sol üst köşesinde görünen “sinyal yok” yazısıyla. İşte o an dünyalar benim oluyor. Harika bir duygu tarifi yok. Tamamen sosyal medyadan uzakta teknolojiden diyemiyorum maalesef her ne kadar aramalara ve internete erişemesek de telefonlar elimizden düşmüyor neden mi ¿ anları ölümsüzleştirmek için kullanıyoruz bu seferde teknolojiyi ne yaparsınız hayatımızdan tamamen çıkarmamız mümkün değil bundan sonra telefonları, ama olsun buna rağmen doğayla baş başa geçireceğin erişimsiz koca bir gün senin. Ve sen istemediğin sürece de kimse sana ulaşamaz,harika bir duygu.

” YILIN İLK KARINI GÖRMENİN YANINDA YAZI YAŞADIK”


Bizler koca bir günü erişimsiz nasıl mı geçirdik, buyrun oturun rahatça bir koltuğa başlıyorum yazmaya;)
Bu sabah az daha yetişemiyordum ekibe hatta biraz beklettim de onları arabada. Dünden kalma kırıklığım ve ateşim vardı zor kalktım yataktan ama genede gittim yürüyüşe gidemeseydim çok üzülürdüm çünkü. Benim için anlamlı bir yürüyüştü 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü. Atatürk Köşküne yürüdük bugün BİDOS olarak. Bozüyük sınırları içinde 1430 rakımda bulunan Camiliyayla’dan başladık yürüyüşe, istikamet Atatürk köşküydü. Yani altı üstü basit bir vücut kırıklığı için gitmemezlik edemezdim. Düşünsenize bu topraklar ve bizler için sıcak soğuk demeden şehit düşmüş onca vatan evladına ve tabi ki ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı büyük bir saygısızlık yapmış addederdim kendimi vede asla affetmezdim. Hem iyi kide gitmişim sanki bir gün önce ateşler ? içinde yatan ben değildim minibüsün merdivenlerinden daha adımı mı atar atmaz burnumdan ciğerlerime doğru nüfus eden o miss gibi çam havasının, masmavi bir gökyüzüyle, yeşilin,sarının, turuncunun, bordonun,tarçının,beyazın bir renk cümbüşü oluşturduğu o muhteşem atmosfere adımı atar atmaz ne kırgınlık kaldı nede ateş bende. O ağzı yüzü ateşten patlayan ben değildim sanki.

“ÇOK İYİ GELDİ BUGÜN SONBAHAR HAVASI”

Çok iyi geldi bugün sonbahar havası, gerçi hava yazdan kalma esintiler taşıyordu neşeliydi,hüzün barındırmıyordu bulutlar, güneş ışıl ışıl, gökyüzü masmaviydi bugün, etrafta ha yağdı ha yağacak o gri bulutlar yoktu mevsim sonbahardı ama bizler yılın ilk karını görmenin mutluluğunun yanında yazı yaşadık. Kartopu oynamanın, doğa ananın bize sunduğu renk cümbüşünün finalde bol soğanlı palamutun keyfini çıkardık. Daha ne olsun. Hüznün,aşkın,ayrılığın,özlemin,ve daha nice duygunun mevsiminde doğayla baş başaydık bizler yine bugün. İnsan zamanı durdurmak istediği yere aittir diye boşuna dememiş şair. Güzel bir sonbahar gününden karelerle baş başa bırakıyorum artık sizleri. ??Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlu olsun??”

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, İbrahim Aydin dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, dağ, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

ANLAMLI GÜNDE ANLAMLI YÜRÜYÜŞ!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin