AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, ”Ahilik Haftası” kutlamaları kapsamında “Şed kuşatma” töreni ve Şeyh Edebali Türbesi ziyareti gerçekleştirildi.

Gençlere hitaben konuşmak istediğini belirten Vali Büyükakın, ” Bakın Moğol istilası Anadolu topraklarını yakıp kavurmaktır. Anadoluyu Moğollara karsı kahramanca savunan sadece gaziler değildir. Aynı zamanda ahi teşkilatıdır. Ahi teşkilatı aracılığıyla ve gazilerle birlikte orada moğol istilasında dur denmiş ve milletimizin bayrağı, toprağı Ertuğrulgazi topraklarına devredilmiştir. Ama Ertuğrulgazinin yani başında bayrağını devir alan Şeyh Edebali Hazretleridir.

Kuru Törenlerle Ahilik Yaşamaz

Vali Büyükakın; Ahilik Teşkilatı’nı anlamak ve gelecek nesillere aktarmak adına bizi biz yapan değerleri yeniden hatırlamamız ve hayata geçirmemiz gerektiğine dikkat çekti. Şeyh Edebali’nin günümüze kadar uzanan sözleri üzerine düşünmek ve gençleri bu konuda düşündürmeye sevk etmek gerektiğine vurgu yapan Büyükakın, “Kuru törenlerle Ahilik yaşamaz. Bu ruhu yaşatamayız. Edebali’nin sözleri üzerine çocuklarımızı düşündürmemiz lazım”dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı; “Bu törenlerde kuru laflardan öte kendi düzenimizi yeniden ortaya koyup, muhasebesini yapmamız lazım. Özellikle Bilecik’te Ahiliği anlamak ve anlatmak çok daha kıymetli. Kapitalist sistem maalesef değerlerimizi her geçen gün yok ediyor” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nihat Can, “Ahilik, tarihimizin ve kültürümüzün, kaynaşmamızın bir ve beraber olmamızın ve kardeşlik duygularımızın en önemli unsurlarından biridir” dedi.

 

”Şedkuşatma” töreniyle devam kutlamalar, toplumsal ve ticari ilişkilerde güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, cömert güler yüzlü olma ile yılın ustası Ali Kılıç, ilin kalfası seçilen Onur Sarısoy ve yılın çırağı seçilen Aleyna Nur Ortakaya plaketlerin verilmesinin ardından sergi gezimi ve ”Ahi pilavı”nın dağıtımıyla sona erdi.

AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin