ADD BAŞKANI KÖSE:“ATATÜRK’SÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki müfredatı değiştirmesine tepkiler devam ediyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse ve ADD üyeleri 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk gününde yaptıkları basın açıklaması ile yeni müfredata tepki gösterdiler. Atatürk’süz yeni müfredat programlarını reddettiklerini ifade eden Köse açıklamasında şu ifadeler yer verdi: “İktidara gelmesinin üzerinden 15 yıl geçen AKP, işbaşında kaldığı her yıl Milli Eğitim sistemimize ağır darbeler indirdi. ‘Kindar ve dindar ’ bir nesil yetiştirme hedefini en yetkili ağızlardan açıklayan AKP, son olarak ders kitaplarında yaptığı değişikliklerle, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile devrimlerini ders kitaplarından atarak, yerine koyduğu çağdışı, bilimsellikten uzak hurafelerle, “kindar ve dindar” nesil yetiştirme hedefine ulaşmak amacıyla, genç beyinleri iğrenç bilgilerle doldurma niyetini bir kez daha ortaya koydu.

“Bu kez FETÖ’den boşalan kadroları başka cemaatlerle dolduruyor.”

Bir tarikatlar ve cemaatler koalisyonu olarak iktidara gelen AKP, 15 yıl boyunca FETÖ adlı hain yapının “ne istediler de vermedik” sloganı ile asker, polis, yargı, eğitim başta olmak üzere devletin “kılcal damarlarına” sızmasına olanak sağladı. Geçen yıl, 15 Temmuz’da girişilen Amerikancı, FETÖ’cü darbe girişiminden ders almamış olacak ki, bu kez FETÖ’den boşalan kadroları başka cemaatlerle dolduruyor. Öte yandan da FETÖ başta olmak üzere diğer cemaatlerin de uzun yıllardır hedefinde olan, laik, bilimsel ve Atatürkçü eğitim sistemimizi kalıcı olarak yok etme çabalarına hız vermiş bulunuyor.

Eğitim sisteminden tarikatları ve cemaatleri temizlemek yerine, yeni tarikatları dolduran, ders kitaplarından hatalı bilgileri temizlemek yerine Atatürk’ü, cumhuriyet değerlerini, bilimsel bilgiyi, evrim teorisini temizleyen, küçücük çocuklara vakıf odalarında, Kuran kurslarında, tecavüz edilmesine göz yumup “bir kerecik” diyenlerin getirdiği sistemi toptan reddediyoruz.

Eğitime ulaşamayan ailelerin çaresizlik içinde çocuklarım teslim ettiği cemaat yurtlarında cayır cayır yanmasına göz yuman yöneticilere “kınama” cezası vermekle yetinen AKP eğitimini kabul etmiyoruz.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılına eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, veliler ve sade yurttaşlar olarak düş kırıklıkları, kaygı ve isyan duygulan ile giriyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dindar bir yeni nesil projesi ile uyum içindeki ‘yeni’ müfredat (ders) programlarını reddediyoruz.

Bilim yerine inancın konulmaya çalışılmasına; laik Cumhuriyet rejiminin ruhuna ters düşen biat kültürünün yaygınlaştırılmasına;

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkilerinin dinci vakıf, tarikat ve cemaatlere devredilmesine ‘Hayır! ’ diyoruz.

Demokrasinin güvencelerinden biri olan ve anayasal koruma altında bulunan öğretim Birliği Yasası’nın yok edilmesini, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından çok tehlikeli buluyoruz.

“Ders kitaplarının Atatürk, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz.”

Başarılı okullarımızın ‘Proje Okul’ adı altında, başarıları gölgeli imam hatip okullarına dönüştürülmelerini istemiyoruz.

4+4+4 kesintili sistemin yanlışlığını, çöküşünü ve verdiği hasarı gördüğümüz için, ivedi olarak 12 yıllık zorunlu kesintisiz eğitime geçilmesini talep ediyoruz.

Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılmalarını ve öğretmenlerimize yaşatılan inanılmaz değerbilmezliği aymazlık olarak niteliyoruz.

Dini ağırlıklı seçmeli derslerin bütün okullarda ve sınıflarda okutulmasına, ayrıca Kuran kurslarındaki eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasına razı olmuyoruz.

Ders kitaplarının Atatürk, bilimsel gerçekler ve evrensel değerlerle donatılmasını istiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın içine düştüğü ve ülkemizi de soktuğu bu çıkmaz sokaktan bir an önce çıkmasını diliyor, bunun için de eğilim sorunlarını çözme işinin gerçek eğitimcilere bırakılmasını talep ediyoruz.

Atatürk’süz Müfredat İstemiyoruz!”

ADD BAŞKANI KÖSE:“ATATÜRK’SÜZ MÜFREDAT İSTEMİYORUZ!”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin