ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasına tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararına tepki amaçlı basın açıklaması yapıldı.

 

Memur-Sen binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Memur-Sen Eğitim-Bir-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, insanlı tarihinin en kanlı, en şedid dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olunduğunu söyledi.

 

 

Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ve üyelerinin de katıldığı toplantıda Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapılmak istendiğini dile getiren Selöz, “Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere buradayız. Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız.” görüşlerini aktardı.

 

“ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma” ve “Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına” yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump’a tepki gösteren Selöz, “ABD’nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz.”

 

 

Selöz, insanlığın adil ve doğru bir söz beklediğini kaydederek, “Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık, doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu bu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır. Bu konudaki inancımız ve kararlığımız tamdır. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs’ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Müstebitler de en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs’e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor. Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır. ” dedi.

ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasına tepkiler
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin