81 İLDEN GELEN KADINLAR BİLECİK’TE BİR ARAYA GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen programda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 81 ilden kadınlar, Bilecik’te bir araya geldi.

Şehir merkezinden Cumhuriyet Meydanına kadar sessiz bir şekilde yürüyen kadınlar, Atatürk anıtına çelenk bıraktılar.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden etkinlikte gün dolayısıyla konuşmalar yapıldı.

Burada günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkkanı Sema Kendirci Uğurman, Türk Kadınlar Birliği olarak Bilecik’te bir araya gelmiş olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI UĞURMAN:
”HER ALANDAKİ EŞİTLİĞİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarihi hakkında bilgi veren Uğurman, kadın ve erkek eşitliğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“1857 yılında Newyork’ta 40 bin dokuma işçisi,14 saatlik çalışma sürelerinin kısaltılması ve insanca yaşamaya yetecek b,r ücret için greve gittiler.Bu grev sırasında çıkan çatışma ve yangında,kadın ve çocuk 129 işçi can verdi. Birleşmiş Milletler,1977 yılında,bu günün anasına,8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, cinsiyet eşitsizliğine ve ayrımcılığa karşı,kadınların sosyal ve ekonomik sorunlarını haykırdığı,çözüm için birleşmenin zorunluluğunu vurguladığı bir gündür. 8 Mart,eşitlik ve haklar için mücadele eden kadının,toplumsal konumunun derlendirildiği,sorunların tartışıldığı ve yeni çözümlerin belirlendiği,uluslararası bir dayanışma günüdür. Bizler, toplumun diğer yarısını oluşturan kadınlar,her 8 Mart’ta,hayatın tüm alanlarında eşitliğin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için birlik,umut ve mücadele kararlılığı ile bir araya gelmekte ve alanlarda olmaktayız.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ŞAHİN:
”KADINLARIMIZIN HER ALANDA DAHA ETKİN OLMALARI İÇİN GEREKLİ KATKILARI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye Başkanı Semih Şahin ise yaptığı konuşmada, toplumdaki kadınların etkin ve verimliliğinin artırılmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

”Erkek egemen bir toplum olduğumuz için konuşmak istemiyordum ancak burada birçok ilimizden kadın konuklarımız var. Bu açıdan sizleri selamlamak istiyorum. Sizin gibi değerli hanımefendileri Bilecik’te görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerin katılımı ile gerçekleştirilen bu aktivitenin toplumsal ve sosyal yaşamda kadının etkinliğinin artırılmasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bilecik Belediyesi olarak bizler de kurduğumuz Kent Konseyi çatısı altında kadınlarımızın daha çok sosyal ve toplumsal yaşamda yer almaları amacıyla gerek sivil toplum kuruluşları gerek diğer birimler ile koordinasyon içinde olarak gerekli katkıyı vermeye çalışacağız. ”’ ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin Bilecik’te kadınların bir arada olduğu sivil toplum kuruluşu temsilciliğinin de aktif olarak kullanılamadığını belirterek, ”Seçimlerden önce Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde kadının seçme ve seçilme hakkıyla ilgili bir toplantıya eşimle birlikte katıldım. Ancak kadınla ilgili bir toplantı da tek kadın katılımcı benim eşim Serpil Hanımdı. Çünkü protokolde dahi kadına yer ayrılmamıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıya katıldım. STK’larla ilgili toplantıda malesef sivil toplum kuruluşu olarak, Sanayi ve Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi birkaç oda tek vardı. Yani kadınlardan oluşan bir sivil toplum kuruluşu yoktu. Dediğim gibi bizler Kent konseyi çatısı altında kadınlarımızın her alanda daha aktif olmaları için gerekli gayreti vereceğiz” şeklinde konuştu.

Kocaeli, İzmir Güzelbahçe,İzmir Menemen,İzmir Foça,İzmir Bornava,İzmir Karşıyaka,İzmir Bayraklı,Lüleburgaz,Kıbrıs Girne,Kıbrıs Magosa,Kıbrıs Lefkoşa,Ankara,İstanbul Pendik,İstanbul Kadıköy,İstanbul Beşiktaş,Antalya,Antalya Kemer,Edirne,Isparta,Sakarya,Adana,Nevşehir ve Trabzon şubelerinden temsilci ve üyenin bulunduğu programda hatıra fotoğrafları çekilirken, katılımcılar 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü hakkındaki görüşlerini aktardı.

81 İLDEN GELEN KADINLAR BİLECİK’TE BİR ARAYA GELDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin