81 ilden Bin 100 öğrenci Bilecik’te

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

81 ilden bin 100 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında  Ertuğrulgazi Türbesi ve Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

 

Osmanlı Devletinin kurucusu Osmangazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin kabrini ziyaret eden öğrenciler, Söğüt Küre Mehter Takımının gösterisini izledi.

 

Kredi Yurtlar Kurumu Bilecik İl Müdürü İsmail Şen, “Türkiye’nin 81 ilinde, Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilere yönelik düzenlenen programda yıl içerisinde yurtlarımızda değişik etkinliklerimiz yapılıyor. Bu etkinliklere katılan öğrencilerimizi bir nevi ödüllendirip aynı zamanda diğer programlara katılmalarını da teşvik ediyoruz.” dedi.

Ertuğrulgazi Türbe alanında konferans veren Profesör Doktor Ebubekir Sofuoğlu, 624 yıllık bir devletin mayasının atıldığı yerde gençlerle birlikte bu havayı solmaktan memnun olduğunu belirtti.

 

 

Söğüt’ün ardından Bilecik’e gelen öğrenciler, Osman Bey’in kayınbabası ve Osmanlı Devleti’nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali’nin türbesinin bulunduğu alanın bahçesinde kurulu Tarih Şeridi’ni gezdi.

 

81 ilden Bin 100 öğrenci Bilecik’te
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin