80 VATANDAŞIMIZI İSTİHDAM ETMİŞ OLACAĞIZ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bilecik Müdürlüğü tarafından hazırlanan Toplum Yararına Programı (TYP) protokolü imzalandı.Belediye Başkan Selim Yağcı ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bilecik Müdürü Ayhan Tozan hazırlanan protokolü imzaladı.

 

İmzalanan protokole göre, Toplum Yararına Programı (TPY) kapsamında 80 kişi, 6 ay boyunca Bilecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilecek çalışmalarda faaliyet gösterebilecek.

 

TYP kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlarımız İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir.

 

‘’PROTOKOL KAPSAMINDA 80 VATANDAŞIMIZI İSTİHDAM ETMİŞ OLACAĞIZ

Belediye Başkanı Selim Yağcı imzalanan protokolünün hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, ‘’Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belediyemize tahsis edilen 80 vatandaşımızı Toplum Yararına Programı kapsamında belediyemizin proje ve çalışmalarında istihdam edeceğiz. Bizler bu imkanı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanımız ve milletvekilimiz olmak üzere katkısı olan devlet ve hükümetimizin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum. Şehrimizde bunu azami derecede alınarak bu hizmetin sunulmasında katkısı olan İŞKUR İl Müdürümüz Ayhan Tozan’a çok teşekkür ediyorum. Protokol kapsamında istihdam ettiğimiz kardeşlerimiz ile şehrimizi daha güzel ve daha yaşanabilir bir hal alması için güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Böylece bir taraftan şehrimizi güzelleştirirken diğer taraftan da istihdam ettiğimiz vatandaşlarımıza bir katkı sunmuş olacağız. Şehrimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlı ve uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı.

İŞKUR Bilecik Müdürlüğünde imzalanan protokole göre TYP’den faydalanma şartları ise aşağıdaki gibi belirtildi:

 

1- TYP’ye başvuracak katılımcıların, kurumun o yöredeki İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine kayıtlı işsiz durumunda olmaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açıköğretim öğrencileri hariç), (Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.) emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir.

2 – Bir katılımcı, yüklenici ile düzenlenen TYP’lerden en fazla on sekiz ay yararlanabilir.

3 – Bir katılımcı on iki ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla dokuz ay TYP’den yararlanabilir.

4 – Bir katılımcı aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir.

5 – Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı hanede oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilir ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

 

80 VATANDAŞIMIZI İSTİHDAM ETMİŞ OLACAĞIZ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin