700 yıllık Osmanlı köyü ilgi odağı olmaya devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı Devleti zamanından kalma tarihi konakları ile turistlerin ilgi odağı olmaya devam eden Günüören Köyü ziyaretçilerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün İzmit’ten Günüören Köyü’ne gelen Nıcomedıa Trekkıng grubu üyeleri köyün otantik yapısına,tarihi konaklarına ve köklü tarihine hayran kaldılar.

Osmaneli Belediyesi Turizm Rehberi Arda Gür öncülüğünde köydeki tarihi konakları gezen turistler, köydeki konaklara kendilerinin hayran kaldığını söylerken, Yörük kültürünün izlerinin de günümüzde yaşatılıyor olmasının dikkat çekici olduğunu aktardılar.

“Bu köydeki evlerin dokusu ve yapısı daha eski ama tanıtımı yapılmamış”
İzmit’ten turizm gezisi amacıyla Günüören Köyü’ne gelen Nıcomedıa Trekkıng grubu adına açıklama yapan başkan Erdal Gören Günüören Köyü’nün tarihi yapısına hayran kaldıklarını söylerken,turizm açısından köyün örnek bir tarih koridoru olabileceğini aktardı.

Köy gezisini tamamlayan turistler adına konuşan Erdal Gören, “Bilecik’in bilinmeyen tarihi yerlerini görmek için buraya geldik. Osmaneli İlçesi’ndeki İçmeler Tesisi’nden başladık gezimize, bugünde burada Günüören’i gördük. Gezimizi Şeyh Edebali ve Kınık Köyü olarak bitireceğiz, Günüören Köyü 700 yıllık bir Osmanlı köyü biz İzmit tarafında Cumalıkızık derler ama bu bölgedeki evlerin dokusu ve yapısı daha eski ama tanıtımı yapılmamış, gördük ki çokta memnun kaldık, tabi burada yıkılan binalar var bunlarında restorasyonu yapıldıktan sonra burası bence ileride tarih koridoru haline gelebilir” dedi.

700 yıllık Osmanlı köyü ilgi odağı olmaya devam ediyor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin