19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik’te, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Durak, burada yaptığı konuşmada, gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan olmadığını, ömür boyu taşınılacak bir manevi değer olduğunu ifade ederek, “Biz gaziler bu unvanı almak için süngünün ucunda, mermilerin vızıltısında, mayın tarlalarının içinde bombaların dehşetinde kaldık. Çok zorlu sıkıntılı saatler günler, aylar geçirdik, çok acılar çektik.
Uğrunda savaştığımız devlet ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi olan “Gazilik” unvanı ile onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onuru ve gururu içerisindeyiz.” dedi.
2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında görevli Yarbay Hasan Acar da her Türk evladının atalarından devraldığı şanlı, kutsal emaneti daha mükemmel olarak gelecek nesillere teslim etmenin düşünce ve kararlığında olduğunu belirterek, ”Bizler için, kahraman gazilerimize olan minnet ve şükran duygularımızı dile getirme ve canımız pahasına yürütmekte olduğumuz vatan görevini aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etme günüdür.
Hepimizin bildiği gibi vatan aşkı her Türk’ün en büyük tutkusudur.” diye konuştu.
2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Hamza Çömez, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dursun Hazer, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri ile gazi ve şehit ailelerinin katıldığı etkinlik, öğrenciler tarafından şiir okuması ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığını bando takımının konseriyle sona erdi.
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin