15 Temmuz Şehitleri İçin Saygı Atışı Yapıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bilecik şehitliğinde tören düzenlendi.

Şehir şehitliğindeki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Bilal Şentürk, 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, ve Belediye Başkan Yardımcısı Semih Tuzak, şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

Vali Bilal Şentürk şehitlik defterini imzalamasının ardından yaptığı konuşmada, “Bugünün anısına aziz şehitlerimizin anarken şehitlik defterimize de not düşmek istedik. Bu noktada da yakın bir zamanda da gönül coğrafyamızın bir parçası olan Bosna’da da yaşanmış olan dramın oradaki aziz komutan rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in bir sözüyle başladım. ‘Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı’. Aziz şehitlerimiz, Bugün ebedi müddet devletimizi parçalamaya çalışan hainlerin heveslerinin kursaklarında kaldığı 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günümüzün 4’üncü yıl dönümü.

Hain emelleriyle içimize sızan hainler, 4 yıl önce bugün kardeşlerimizin canlarına kıyarak şühedalar makamına yükselmelerine sebep oldular. Yanı başınıza komşu olarak gönderdiğimiz Ömer Halis Demir kardeşimiz başta olmak üzere vatanı için çan veren şehit kardeşlerimiz bize yüzyıl öncesinde olduğu gibi aziz bir vatan bıraktılar kanlarınızla sulanan bu topraklar bize canımızla şerefimizle kıyamete kadar var olacağımız mübarek vatan oldu. Tarihin her cağında binlerce şehitle neslini asımın nesli olarak ayakta tutan biz aziz şehitlerimizin gösterdiği fedakarlıkları hiçbir zaman unutmayacağımız ruhunuz şad mekanınız cennet olsun” dedi.

Şehitlik ziyaretine; Vali Bilal Şentürk 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Semih Tuzak, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, CHP İlçe Başkanı Berna Pamukçu, gazi ve şehit yakınları, kurumlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partiler ile vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ali Erhun, toplu dua yaptırdı.

15 Temmuz Şehitleri İçin Saygı Atışı Yapıldı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin